unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Sert Un Helvası

Sert Un Helvası, için uyulması gereken noktalar. Alışılmışın dışında bir tarif olan ve bayatlama süreci diğerlerine göre uzun olan bu tarifin lezzeti de diğer tariflerden aşağı kalmaz. Hemen hemen aynı malzemeler kullanılır, bu tarifin sert ya da yumuşak olması tamamen malzemeye bağlıdır. Un miktarı bir nebze fazla konulursa helva sert olur. Yine pekmez kullanılırsa helva yine sert olur. İçerisinde kullanılan yağ tereyağı olursa helva bittiğinde ve dinlendiğinde serleşir. Bu tarif için olağan üstü çabaya lüzum yoktur. Muhafaza koşulları diğer helva türleriyle aynıdır. Hepsi için değişmez kural ise kapaklı ve mümkünse cam kapta saklanmalarıdır. Bu tarif çocuklar için harika besinler gizlemektedir. Tarifte kullanacak olduğumuz pekmez sayesinde çocuklar ve tüketecek olan yetişkinler enerji dolar. Kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken pekmez de böylece farklı ve keyifli bir yoldan yenmiş olur. Helvayı akşam çayının yanına yapabilirsiniz. Kış aylarında haftada en az iki defa kurulan balık sofralarında tatlı niyetine yenilir. Harici sofralarda da keyifli bir tatlı seçimi olur.

Sert Un Helvası İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı dolusu un
  • 120 gr tereyağı
  • 1 su bardağı dolusu pekmez
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 su bardağı dolusu su
  • 1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Küçük bir tencerenin içerisine suyu ve toz şekeri koyalım.

Sert Un Helvası

Tencereyi harlı ateşe koyup şerbeti kaynamaya bırakalım. Derin ve geniş bir tencerenin içerisine unu koyalım. Unu rengi değişene dek kavuralım. Un beyaz renkten hafif kahverengi tona döndüğünde kıvam almış demektir. Burada dikkat edilmesi gereken un kavrulurken sürekli karıştırılması gerekli ve karıştırma işleminin tahta kaşıkla olması gerekir. Unun rengi kahverengi olduğunda ve kokusu hoş bir koku olduğunda içerisine tereyağını koyalım. Bu esnada ocağın altı kesinlikle kapalı konumda olmalıdır. Çünkü un ve tencere yeterli sıcaklıkta olacağından ocak açık konumda olursa un yanmaya başlar ve tereyağı ile birlikte yanan un kötü kokar. Bu duruma maruz kalmak istemeyenler ocağı kapatıp sürekli karıştırarak tereyağını eritmeliler. Tereyağı eridiğinde unun üzerine cevizi ilave edelim. Şerbetin altını kapatalım ve içerisine pekmezi dökelim. Şerbeti olduğu gibi una ilave edelim. Bu arada tencerenin altını yakalım ve kısalım. Şerbeti ilave ederken yine devamlı olmak kaydıyla karıştırmayı sürdürelim. Şerbet bittiğinde ocağı kapatıp, helvayı son kez karıştıralım. Helvayı 10 dakika dinlendirdikten sonra servis kısmına geçebiliriz. Helvanın servisini, minik kağıt kek kalıpları içerisinde yapabiliriz. Böylece tek porsiyonluk şık bir sunum olur. Veya kaşık kaşık alıp tepsiye sıralayabiliriz. Sunum tamamen hayal gücüne bağlıdır. Sert un helvası servise hazırdır.

Afiyet olsun

Yayınlanma Tarihi : 14.11.2014 06:02:47

Sert Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sert Un Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017