unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Tarçınlı Un Helvası

Çağımızda çalışan kadınların artmasıyla kültürümüze yerleşen yemekler daha pratik ve hazır yapılanlar oluyor. Lakin hiçbirimiz geleneksel yemeklerimizin hiç birini de öyle göz ardı edemeyiz. Anneanne lezzeti olarak adlandırabileceğimiz hamur işleri, tatlılar, yemekler, hepimizin artık yapamasa da tadı hala damağımızda olan, aklımıza geldikçe ağzımızı sulandıran tatlardır. Bunlardan biri de hepimizin bildiği o muhteşem tatlı Tarçınlı un helvasıdır. Un helvasının ağızda bıraktığı tok lezzetin yanında tarçının nefes kesen aroması bizlere harika bir tatlı keyfi yaşatır. Un helvasının ayarı bilindiği gibi öyle herkesin ayarlayabileceği bir iş değildir. Annelerimizin un helvasının rengini tutturmak için dakikalarca yorulmadan karıştırdığını hatırlarsınız. Bu zor işi kolaylaştıran malzemelerin piyasaya çıkmasıyla bu zor lezzet artık kolay ve pratik. Anneanne lezzetlerini hiç yorulmadan kolayca yapabilir. Çocukluğunuzun hatıralarınızda kalan bu güzel lezzetlerini sizde çocuklarınızın hafızalarında güzelliklerle  kalmasını sağlayabilirsiniz.

Tarçınlı Un Helvası Malzemeleri:
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çay bardağın kıyılmış ceviz
  • 4-5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 kaşık hindistan cevizi
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Tarçınlı Un Helvası Yapılışı:

Teflon tavaya tere yağını koyup kızdırın.
Tarçınlı Un Helvası

Kızan tere yağına 2 çay bardağı kıyılmış cevizi ekleyip biraz kavurun. Cevizi kavurmak hem yağını çıkartır. Hem de cevizin lezzetini artırır. Cevizin aromasını dolu dolu hissedersiniz. Daha sonra unu ekleyip tahta kaşıkla rengi dönene kadar kavurun. Unutmayın un helvasının püf noktası renginin ayarının tutturulmasıdır. Bir kasede 2 su bardağı şekeri 2 su bardağı sütle karıştırarak şekerin sütün içinde erimesini sağlayın. Yapmış olduğunuz süt - şeker karışımını azar azar kavrulan una ekleyin. Hindistan cevizi ve tarçını da ekleyip tam anlamıyla karışana kadar karıştırın. Helva tavaya yapışmayacak şekilde toparlanana kadar karıştırmaya devam edin ve toparlanma sağlandığında ocağın altını kapatın. Biraz soğuyunca isterseniz bir bor cama döküp üzerini düzeltin. soğuduğunda dilimleyerek servis yapın. İsterseniz biraz soğuduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak servis yapın. Üzerine Hindistan cevizi serpmeyi unutmayın. Ayrıca tarçınlı un helvasının daha rahat yapmak için teflon yapmayı  ihmal etmeyin. Tavaya yapıştırmaması özelliğiyle size oldukça kolaylık sağlayacaktır. Bu yoğun ve tadına doyulmaz lezzet tarif defterinizin baş sayfasında yıldızlı tarifiniz olacak. Mutlu günlerde güzel lezzetle buluşmanız dileğiyle. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 18.10.2014 04:30:58

Tarçınlı Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Tarçınlı Un Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017