unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Yumuşak Un Helvası

Yumuşak Un Helvası, un helvası Türk kültürünün değişmeyen damak lezzetlerinden birisidir. Özellikle hafif olmasından dolayı hemen herkes tarafından en çok sevilerek tüketilen milli tatlılarımızdan biridir. Genellikle un helvası balık tüketildikten sonra hemen arkasına yenir. Burada yemenin amacı ise, tüketilmiş olan balığın un helvası tüketimi ile ölmüş olduğudur. Bunun  dışında hemen her hanım tatlı tüketmeyi çok sever, ancak şerbetli tatlılar, çikolatalar ve diğer tatlı çeşitleri kilo aldırdığı için genellikle sütlü tatlıları ve un helvasını tüketmeyi tercih etmektedir. Ayrıca hemen her istediğinizde sadece 10 dakika içinde kolay ve pratik olarak yumuşak un helvası hazırlamak mümkündür. Yumuşak un helvasını hazırlamak için özellikle sıvı yağ ile tereyağ beraber kullanılmaktadır. Sadece tereyağ kullanıldığı zaman un helvası biraz daha tok oluyor, bu nedenle içine eklenen sıvı yağ yumuşak olmasını sağlıyor. Ayrıca oruç tuttuktan sonra rahatlıkla tüketebilirsiniz. 

Yumuşak Un Helvası İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 50 gram tereyağ ya da margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
Yumuşak Un Helvası Şerbeti İçin
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • İsteğe bağlı olarak ceviz içi
Yumuşak Un Helvası Yapılışı, ilk önce şerbeti hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine sütü, suyu, ve toz şekeri ilave edip içindeki şeker eriyinceye kadar yaklaşık olarak beş dakika kadar karıştıralım.
Yumuşak Un Helvası

Ardından geniş bir tavanın içerisine tereyağı ve sıvı yağı ilave ederek eritelim. Daha sonra unu yağın içerisine ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımı ile hiç ara vermeden karıştırarak kavurma işlemine başlayalım. Unun beyaz rengi hafif sarı renge dönmesine yakın olana kadar kavuralım. ancak kavurma işlemini mutlaka orta dereceli ateşin üzerine ve dibini tutturmadan kavuralım. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra ocağın altını iyice kısalım ve içerisine hazırladığımız şerbeti ilave ederek karıştıralım. Yumuşak helva bütün şerbetini içine alıp toparlandıktan sonra ocağın altını kapatalım. Ardından yumuşak un helvasını hazırladığımız tahta kaşık ile ya da eliniz ile şeklini verdikten sonra servis tabağına dizelim. Kısa bir süre dinlendikten sonra yumuşak un helvasını ikram edebilirsiniz. Daha sonra ceviz içini yumuşak un helvasının üzerine bütün olarak bastırabilir ya da orta büyüklükte kırdıktan sonra serpebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 31.08.2016 10:16:03

Yumuşak Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Yumuşak Un Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017