unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Sade Un Helvası

Sade un helvası, deyince aklımıza ilk olarak kalori gelir. Malzemeleri görünce böyle düşünmemiz gayet doğaldır. Ama yinede,  sadece un,yağ ve şeker ile yapıldığı için  çok hafif ve daha sağlıklıdır. Ayrıca kültürümüzde de önemi oldukça fazladır. 

 Sade Un Helvası Malzemeleri
  • 1.5 su bardağı un
  • yarım  su bardağından biraz fazla sıvı yağ 
  • 2 bardak su ya da süt olabilir
  • 1 su bardağı toz şeker
 Sade Un Helvası Yapımı

Öncelikle su ve şekeri bir tencereye koyup altını yakıp bir süre ısıtalım. Sonra tavaya sıvı yağı ekleyip iyice kızdıralım. Kızdıktan sonra üzerine unu ekleyip, karamela rengi alana kadar kavuralım. Yakmamaya özen göstererek ateşini kontrol altında tutalım. İlk defa yapanlara öneri olarak; un hafif rengini almaya başladıktan sonra çıkardığı koku yanık değil, unun kavrulurken bıraktığı kokudur. 
 
Unun karamela rengini alması, 30 dakika kadar sürebilir. Bu nedenle sabırla karıştırırsanız yumuşak ve güzel renkli bir un helvası elde edersiniz. Daha sonra tencerede ılıyan su, kavrulan una eklenip hızlı hızlı karıştırılır.
Sade Un Helvası

Suyu çok kısa sürede çekip, un ile karışarak helva halini alır. Sonra ocağın altını söndürüp, tavanın kapağını da kapatıp 5 dakika boyunca un helvasını dinlendirin. Helva dinlendikten sonra, onu dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Dilerseniz ılık, dilerseniz soğuk olarak üzeri Hindistan ceviziyle süslenmiş bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 
 
Not: Sade un helvasını kısık ateşte pişirmek ve sürekli karıştırmak çok önemlidir. Çünkü helva kıvamını ancak bu şekilde alır. Diğer önemli noktalardan biri de, helva şerbetini çektikten sonra, biraz daha kavrulmalıdır. Bu da kıvamı için önemlidir. Eğer helvanız topaklanırsa, robottan geçirerek bu pürüzsüz yapabilirsiniz. Ayrıca unu çok fazla kavurmamaya özen gösterin. Çünkü; çok kavrulursa tadı acılaşır. Yağ olarak tereyağ tercih edilmelidir. Sadece parlaklık vermesi için sıvı yağ koyabilirsiniz. Lezzet vermesi açısından süt ekleyebilirsiniz. Yarı yarıya su ve süt eklemek daha iyi sonuç verecektir. Kavururken fıstık, ceviz ve fındık ekleyebilirsiniz. Son olarak helvayı servis yapmadan önce 15 dakika kadar bekletmeniz iyi olacaktır. Afiyet Olsun. 
   

Yayınlanma Tarihi : 29.11.2014 08:10:10

Sade Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Sade Un Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017