unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Kolay Un Helvası

Kolay un helvası herkesin kısa süre içerisinde hazırlayabileceği sıcak veya soğuk isteğe göre her şekilde tüketilebilecek hafif bir tatlıdır. Çay saatlerinde veya akşam yemeklerinden sonra gelen tatlı yeme isteği sırasında hızlıca hazırlanabilen bir tarif olan helva, her mutfakta bulunan temel malzemeler ile yapılabiliyor.

 Malzemeler:

  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı ceviz
  • 125 gram tereyağı
  • 3 buçuk su bardağı un
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:

Un helvası, başında durmadan yapılabilecek bir tatlı değildir. Kısa sürede hazırlanabilir fakat pişene kadar sürekli olarak kavrulması gerekir. Örneğin çayınızı demlerken bu sürede sevdikleriniz için kolayca helva hazırlayabilirsiniz. İlk olarak un bir tencereye boşaltılır ve rengini alıncaya kadar kavrulur, rengi dönmeye başladıktan sonra sıvı yağ ve tereyağ eklenir. Unun sürekli hızlı bir şekilde karıştırılması gerekir çünkü kolay yanabilen bir malzemedir. Eklenecek tereyağı da buzdolabından çıkarılıp bir süre bekletilirse veya küp küp kesilirse tencereye girdiğinde daha kolay eriyecek ve un ile etkileşime geçebilecektir. 

Bir başka tencerede ise su ve toz şeker kaynatılır. Kimi ev hanımları bu işlemi ayrı bir tencerede yapmak yerine tek tencere kullanmaktadırlar fakat bu, toz şekerin topaklanmasına ve başarılı bir şekilde erimemesine sebep olmaktadır.

Kolay Un Helvası

Malzemeleri ayrı tencerelerde birbiriyle sağlıklı bir şekilde karışabilecek ortamı yaratarak pişirmek en lezzetli sonucu verecektir. Şeker, suyun içinde iyice eridikten sonra bir önceki tencereye yavaşça oradaki malzemeler karıştırılarak ilave edilir. 

Tüm malzemeler orta ateşte tahta kaşıkla karıştırılır. Cevizin de eklenmesiyle helvamızın pişme evresi tamamlanmış olur. Ceviz yerine sevdiğiniz farklı tatları da helvanızın içerisine ekleyebilirsiniz. Ceviz, yumuşak olan helvanın içerisinde kıtır bir lezzet oluşturması itibariyle tercih edilmektedir. Fakat dilenirse sadece helvaya şekil verdikten sonra üzerine bir iki parça konularak da servis edilebilir. Tenceremizdeki helva, göz göz kaynamaya başladıktan sonra piştiği anlaşılır. Kapağı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Daha sonra helva dilenirse kaşıkla tencereden alınarak şekilli bir şekilde tabaklara konur dilenirse bir borcam içerisine dökülüp üzeri düzleştirilerek kare kare kesilerek servis edilir. Üzerine hindistan cevizi de dökerek görüntüsünü ve lezzetini farklılaştırabilirsiniz. 

Un helvası ufak malzeme değişiklikleri ile (süt, irmik gibi) aynı yapılış metoduyla farklı lezzetlerde de hazırlanabilir.

Yayınlanma Tarihi : 22.10.2014 08:13:10

Kolay Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kolay Un Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017