unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











İrmikli Un Helvası

İrmikli un helvası, helva sevenlerin çok hoşuna gidecekleri nitelikte olup hazırlanması da bir o kadar kolaydır. Özellikle balık yemeklerinin arkasından çok tercih edilen helva, unlu irmik helvası olursa daha bir güzel olur. İrmikli un helvasını sıcak olarak tüketmenizi tavsiye ederiz. İçerisinde hem un, hem de bulunduğu için beklediği zaman sertleşme yapabiliyor. Kalabalık misafirleriniz geldiğinde, ailenin hep bir arada olduğu zamanlarda veya canınız güzel helva istediğinde çarçabuk hazırlayacağınız ve sonuçtan hoşnut olacağınız bir tarif.

İrmikli Un Helvası Malzemeler
  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İrmikli Un Helvası Yapılışı
İrmikli un helvası tatlımızın yapılışına öncelikle şerbeti hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için sütü, suyu ve toz şekeri uygun büyüklükte bir tencerenin içerisine alalım ve ocağın üzerine yerleştirip pişmeye bırakalım. Şerbet bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatalım ve tencereyi tezgahın üzerine indirelim. Şerbet hazır gelmiştir ve şimdi helvanın irmik ile ununu kavurmaya geçelim. Pilav tenceresi gibi dibi tutmayan ve yayvan bir tencere alıp içerisine tereyağı ile birlikte sıvı yağı boşaltalım.

Akabinde tencereyi ocağın üzerine alalım ve kısık ateşte tereyağını eritelim
İrmikli Un Helvası

Yağ erdikten sonra tencerenin içerisine ilk önce irmiği, ardından da unu boşaltıp tahta kaşıkla kısık ateşte sürekli karıştıralım. Rengi hafif koyulaşınca diğer tarafa aldığımız ve beklettiğimiz şerbeti tencereye bir kere de boşaltalım. Bu aşama helvanın kıvamını tutturmak ve lezzeti vermek için en önemli aşama. Helvaya şerbeti verdikten sonra hızlı, hızlı karıştırılması ve helvayı, kaşıkla sürekli alttan alıp üst kısma verilmesi gerekiyor. Bu işlem yaklaşık 5 dakika kadar sürecektir. Sürenin ardından tencerenin ağzına bir bez örtelim ve kapağını da kapatıp 4-5 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. 5 dinlenen irmikli un helvasını tezgahın üzerine alıp şekil verme aşamasına geçelim. Un helvasını genelde kaşıkla şekil verilirken irmik helvasına da kase ile çekil verilir. İstediğiniz yöntemi kullanabilirsiniz. Eğer kaşık yöntemini kullanacaksanız bir kaseye su doldurun ve kaşığı suya batırın ardından tencerede bulunan helvayı kaşıkla alıp servis tabağına ters çevirerek çıkartın. Helva kaşıktan çıkmıyor ise parmağınız ile kaşıktan itebilirsiniz.

Kase ile şekil vermek istiyorsanız kasenin iç kısmını hafif şekilde su ile ıslatın ve içerisine 2-3 kaşık helva ilave edin. Ardından servis tabağına kaseyi ters çevirip helvayı çıkartın ve sunum yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 09.11.2014 23:10:59

İrmikli Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İrmikli Un Helvası"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017