unhelvasi.gen.tr
Un Helvası

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar











Basit Un Helvası

Basit un helvası  tarifi ne kadar basit olarak gözükse de lezzetinin ne kadar mükemmel bir noktada olduğunu göreceksiniz. Yapılışı biraz maharet istese de yine kolay ve pratik bir lezzet olan un helvası sizlerin ne kadar maharetli ve özellikle dini günlerde kandillerde tatmaya fırsat bulduğumuz un helvasının yapımını öğrenince sürekli yapmak isteyeceksiniz. Hem yapımı kolay hem de elinizin altında ki malzemelerden bir lezzet divası yapabilirsiniz. Sizin için pratik, tadanlar için ise hünerli bir lezzetin işte tarifi.

Basit Un Helvası İçin Malzemeler:
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağı ( yaklaşık bir parmak kadar geçebilir )
  • 2 bardak su isteğe göre dilerseniz su yerine süt de kullanabilirsiniz
  • 1 su bardağı toz şeker ideal bir ölçüdür ama dilerseniz şekerli olsun isterseniz biraz attırmanızda zarar yok.
  • Sunum sırasından üzerini süslendirmek için Hindistan cevizi toz fıstık ya da arzuya göre dondurma 
Basit Un Helvasının Yapılışı:

İlk önce yapılması gereken işlem  su ve şekeri bir tencereye koyup ocağın altını yakıp ısıtma işlemine başlayalım. Bir başka tava ya da tencerede önce sıvı yağı iyice kızdıralım ardından ise 1
Basit Un Helvası

5 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edelim. Unun hepsini dökünce iyice karamel kıvamına genele kadar kavuralım. Ancak ocağın ateşini de bir yandan kolaçan etmekte fayda var hassas işlemler olduğu için unu yakmamalıyız. İlk defa bu helvayı yapanlar için bir sır verelim unun hafif renk değiştirmeye başlarken çıkardığı koku yanık kokusu değil unun kavrulurken bıraktığı keskin kokudur korkmayın. Karamela rengini alması 20-25 dk sürebilir. Bıkmadan sabırla karıştırınız emeksiz yemek olmuyor. Eğer bıkmadan bırakmadan karıştırırsanız yumuşak ve güzel renkli bir un helvası elde etmiş olursunuz. Tencerede ılıyan suyu kavrulan una ekleyiniz. Ve hızınızı kesmeden seri bir şekilde karıştırmaya devam ediniz. Suyu çok kısa zamanda çeken karışım kısa bir süre de sizi yormadan helva halini alır ocağın altını söndürüp tavanın kapağını üzerine kapatıp helvanızı bir 5-7 dk kadar dinlendiriniz. Dinlenmiş olan helvayı istediğniz şekilde şekillendirip, dilerseniz ılık bir şekilde dilerseniz soğuk olarak ve üzerine Hindistan cevizi yada toz Antep fıstığı yada istediğiniz bir dondurma çeşitli ile servis edebilirsiniz. Adı basit un helvası olsa da yapımı baya meşakkatli ve sonucu vazgeçilmez bir lezzet olan helvanızı artık sevdiklerinize sunabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 22.10.2014 08:13:18

Basit Un Helvası Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Basit Un Helvası"

Rona Erat

Gerçekten mukemmel tarif ve mukemmel sonuç

2016-06-20

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Çikolatalı Un Helvası

Çikolatalı Un Helvası, kültürümüzün en eski yemeklerinden olan un helvası, hem lezzeti hem de kolay yapımı ile oldukça ilgi çekmektedir. Özellikle hazırlıksız yakalandığınız misafirlere karşı hazırlayabileceğiniz en kolay tatlılar...

Rüyada Un Helvası Yemek

Rüyada Un Helvası Yemek, Hayırlı olduğu kadar rüyayı gören kişi açısından güzel gelişmelerin yakınlaştığına da alamet etmektedir. Evli hanımlar için yakın zamanda gebe olduklarını öğreneceklerine ve bekarlar için de çok hayırlı bi...

Un Helvası Nasıl Yapılır

Un Helvası Nasıl Yapılır, helva hem lezzetli hem de besleyici bir besin olan un helvası asırlardır Türk mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında önemli bir yere sahiptir. Geleneksel olarak sevinç ve üzüntülerin paylaşıldığı bir t...

Sıvı Yağlı Un Helvası

Sıvı Yağlı Un Helvası, özellikle hem çok kolay hem de oldukça çabuk hazırlanan tatlılardan birisidir. Sıvı yağlı un helvası Anadolu bölgesinde en sık olarak yapılan tatlıdır. Sıvı yağ ile hazırlanan un helvasını önceden hazırladık...

Peynirli Un Helvası

Peynirli Un Helvası İçin Malzemeler3 su bardağı unYarım su bardağı ceviz250 gram margarin1.5 su bardağı toz şeker1.5 su bardağı süt1.5 su bardağı su250 gram kedi dili peyniriPeynirli Un Helvası YapımıTeflon bir tencereye 2...

Limonlu Un Helvası

Limonlu un helvası, Anadolu da hemen her evde gerek normal zamanlarda gerekse düğün, cenaze gibi önemli günlerde ikram edilen tarihi çok eskilere dayanan geleneksel bir Türk mutfağı tatlısıdır. Türk olup da un helvasını bilmeyen v...

Mısır Unu Helvası

Mısır unu helvası, türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan un helvasını mısır unu ile yapmayı hiç denediniz mi? Daha  önceki çeşitlerden farklı olarak Karadenizlilerin vazgeçilmez mısır unu ile yapacağımız tatlı tarifi Mı...

Sütlü Cevizli Un Helvası

Sütlü cevizli un helvası, Bu tatlı herkesin beğeneceği tatlı tariflerinden bir tanesidir. Helva, bildiğiniz gibi köfte ve balık  yemekleriyle birlikte oldukça uyum sağlayan bir tatlıdır. Vereceğimiz Bu tarifimiz sütle hazırlandığı...

Kahveli Un Helvası

Kahveli un helvası, Kahveli un helvası helva çeşitleri arasında oldukça sevilen ve beğenilen bir çeşittir. Kahveli un helvası genellikle kahve tadı sevenlerin gözdesi haline gelmiştir. Ağır bir tada sahip değildir. Aksine hafif bi...

Pratik Un Helvası

Pratik Un Helvası, yapılışı oldukça basit olan pratik un helvası özellikle tadı ile mükemmel bir lezzet barındırmaktadır. Genellikle diğer hazırlanan tatlılara göre oldukça zahmetsiz olarak yapılan pratik un helvası o maharetli gü...















Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Un Helvası, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ekim - 2017